Het verhaal van Iris

Het verhaal van Iris

Na een herstructurering kwam ik als administratief bediende terecht bij een Brusselse multinational. Zoals dat gaat in een groot bedrijf, veranderde er op die enkele jaren heel wat. Er gingen collega’s weg en er kwamen er weer nieuwe in de plaats. Maar wat als je voor die nieuwe bazen en collega’s er plots niet meer toe doet?

Ik heb altijd graag gewerkt en wil dit nog graag blijven doen tot aan mijn pensioen. De situatie op het werk werd steeds slechter en slechter. Ik kreeg geen info meer, de laatste nieuwe opdrachten werden mij niet meer doorgegeven. Ik paste niet in dit nieuwe clubje, dat was wel heel duidelijk. Mentaal is dit een heel zware dobber. Dat ik dit na zoveel jaren dienst nog moet meemaken op mijn 50ste. Dat kon er bij mij niet in. Mijn zelfvertrouwen was ver zoek. Elke avond spookten de vragen: ‘wat ga ik nu nog doen’, ‘ben ik niet te oud geworden voor een nieuwe job’, …  door mijn hoofd.

Tijd voor actie!

Ik moest actie ondernemen en wel snel. Ergens had ik een voorgevoel dat dit geen eeuwigheid meer ging duren. Net voor mijn tweede afspraak met Suzy kreeg ik van mijn werkgever te horen dat ik mijn ontslag kreeg. Een geluk bij een ongeluk, samen met Suzy kon ik deze tegenslag een plek geven en snel werk maken aan een vervolg.

We sleutelden aan mijn CV en wat ik nog nooit gedaan had, het voorbereiden van een pitch. Ik kon het zelf niet geloven maar het ging allemaal vanzelf. Op de VDAB-site had ik enkele interessante vacatures gezien. Ik verstuurde mijn CV en kreeg al snel antwoord. De positieve reacties deden mij enorm deugd. Ik deed er toch nog toe! Tijdens mijn laatste gesprek met Suzy had ik goed nieuws. Ik was aangenomen! Ik heb weer een plekje gevonden waar ik mij goed voel.

Toekomst

Kiezen voor loopbaanbegeleiding heeft me geleerd om verder te durven kijken dan alleen maar zoeken of vinden van ander werk. Het was terug herontdekken: welke kwaliteiten en capaciteiten ik heb, wat ik belangrijk vind in een job, leren out of the box denken. Het was voor mij ook een oefening om naar de toekomst en zijn mogelijkheden te kijken op de snel evoluerende arbeidsmarkt. Niet simpel allemaal! Ik durf nu de toekomst met zijn uitdagingen weer recht in de ogen te kijken.

Iris B.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *