De 4 stappen van loopbaanbegeleiding

Twijfel je over je huidige job of over een volgende stap in je loopbaan?
Zit je met werkgerelateerde stress? Wil je veranderingen in je job, maar weet je niet hoe dit aan te pakken? Wil je meer evenwicht tussen je werk –en privésituatie?
Dan is de stap naar loopbaanbegeleiding wellicht iets voor jou.

Tijdens het persoonlijk kennismakingsgesprek krijg je een duidelijk zicht op hoe jouw loopbaantraject eruit kan zien. Op basis van jouw loopbaanvragen stellen we jouw traject op maat op. Wij kiezen altijd voor een persoonlijke aanpak.

Loopbaanbegeleiding bestaat uit 4 stappen:

Stap 1 – Persoonlijkheidsanalyse

Samen met jou gaan we kijken wat voor jou belangrijk is en wat voor persoon je bent. We gaan kijken welke factoren invloed kunnen hebben op jouw functioneren en de beslissingen die je neemt.

Stap 2 – Talentenanalyse

Jouw talenten, vaardigheden en competenties brengen we in kaart. We gaan op zoek naar wat jouw drijfveren zijn en in welke omstandigheden het beste in jou naar boven komt.

Stap 3 – Ik en mijn werk

We zorgen voor een overeenkomst tussen jou en je loopbaan. We zorgen dat je overeenstemming vindt tussen de persoon die je bent en de job die je uitoefent. Met onze kennis van de arbeidsmarkt gaan we kijken naar welke mogelijke beroepen en functies in jouw profiel passen.

Stap 4 – Actieplan

We gaan over tot actie. Samen met jou stellen we een aantal concrete doelen die voor jou haalbaar zijn. Wij houden tussentijds contact bij de uitvoering van je acties. Bij de nabespreking houden we een terugblik op wat goed ging, wat minder goed ging en wat nog nodig is.

Centrum Loopbaanbegeleiding Alternatief is een onderdeel van de organisatie ‘Alternatief vzw’. Voor meer info over andere projecten www.alternatiefvzw.be.
Alternatief, centrum Loopbaanbegeleiding is een erkende organisatie en heeft sinds 17/04/2013 het ‘Qfor’- kwaliteitslabel.

Contact

Beweeg je loopbaan
Runkstersteenweg 134
3500 Hasselt
beweegjeloopbaan@alternatiefvzw.be
011 28 83 60

Loopbaancheque

Loopbaancheque

Getuigenis

Dankzij loopbaanbegeleiding kreeg ik opnieuw zelfvertrouwen en zin in mijn werk.

Testimonial Lies, 38 jaar
Lies, 38 jaar